Giriş yap
En son konular
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 13 kişi Ptsi Kas. 29, 2010 5:29 pm tarihinde online oldu.
Arama
Istatistikler
Toplam 854 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: gateway
Kullanıcılarımız toplam 221 mesaj attılar bunda 144 konu
Mayıs 2012
| Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
| 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
| 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
| 28 | 29 | 30 | 31 |
TOPRAKSIZ DOMATES ÜRETİLDİ
1 sayfadaki 1 sayfası • Paylaş •
TOPRAKSIZ DOMATES ÜRETİLDİ
Bu domatesler toprak olmadan yetişecek. Üstelik de hormonsuz olacak. Nasıl olur demeyin, oldu. Hem de Türkiye'de!
Kayseri Şeker Fabrikası arazisinde oluşturulan 10 bin metrekarelik serada oluşturulan tam otomasyonlu sistemle, topraksız ortamda kaya yününde hormonsuz domates yetiştiriliyor. 1,2 milyon dolarlık yatırımda ısıtma sisteminde fabrikadan çıkan buharlar kullanılıyor.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
KÖKLERİ 15 METRE
Ağustos'ta dikilen domates fideleri bugün ilk meyvelerini verdi. 336 gün ürün alınabilen tesiste bugün 3 metre olan domates köklerinin önümüzdeki yıl Mayıs ayında yapılacak hasada 15 metreye ulaşacağı bildirildi.
80 TON DOMATES
Günümüzde ayda 40 ton ürünün alındığı serada önümüzdeki dönemde 80 ton alınmasının hedeflendiği belirtildi. Domateslerin hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanmadan doğal ortama yakın biyolojik üretim teknikleriyle üretiliyor. Serada hijyen kuralları da eksiksiz uygulanıyor. Galoşsuz içeri girilmezken enfeksiyon riski nedeniyle çıplak elle domates köklerine dokunulmamasına özen gösteriliyor.
KAYA YÜNÜ ÜZERİNDE BÜYÜYOR
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, seradaki domates üretimiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, tamamen topraksız bir ortamda kaya yünü üzerinde doğal domates üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Özışık, her fidan üzerinde yaklaşık 37 salkım olacağını, bir salkımda da 5 adet domates yetiştiğini kaydetti. Serada uyguladıkları üretim tekniğinin Türkiye'de Antalya'da nadiren uygulandığını anlatan Özışık, "İç Anadolu Bölgesi'nde domatesin serada üretilebileceğini gösterdik. Seranın yakınında termal bölgeler bulunuyor. Fizibilite ve sera kurumu konusunda her türlü teknik desteği verebiliriz." diye konuştu.
Vedat Ali Özışık, Kayseri Şeker Fabrikası yatırımlarından damızlık düve yetiştiriciliği projesini de İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde yürüttüklerini kaydetti.
Kayseri Şeker Fabrikası arazisinde oluşturulan 10 bin metrekarelik serada oluşturulan tam otomasyonlu sistemle, topraksız ortamda kaya yününde hormonsuz domates yetiştiriliyor. 1,2 milyon dolarlık yatırımda ısıtma sisteminde fabrikadan çıkan buharlar kullanılıyor.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
KÖKLERİ 15 METRE
Ağustos'ta dikilen domates fideleri bugün ilk meyvelerini verdi. 336 gün ürün alınabilen tesiste bugün 3 metre olan domates köklerinin önümüzdeki yıl Mayıs ayında yapılacak hasada 15 metreye ulaşacağı bildirildi.
80 TON DOMATES
Günümüzde ayda 40 ton ürünün alındığı serada önümüzdeki dönemde 80 ton alınmasının hedeflendiği belirtildi. Domateslerin hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanmadan doğal ortama yakın biyolojik üretim teknikleriyle üretiliyor. Serada hijyen kuralları da eksiksiz uygulanıyor. Galoşsuz içeri girilmezken enfeksiyon riski nedeniyle çıplak elle domates köklerine dokunulmamasına özen gösteriliyor.
KAYA YÜNÜ ÜZERİNDE BÜYÜYOR
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, seradaki domates üretimiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, tamamen topraksız bir ortamda kaya yünü üzerinde doğal domates üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Özışık, her fidan üzerinde yaklaşık 37 salkım olacağını, bir salkımda da 5 adet domates yetiştiğini kaydetti. Serada uyguladıkları üretim tekniğinin Türkiye'de Antalya'da nadiren uygulandığını anlatan Özışık, "İç Anadolu Bölgesi'nde domatesin serada üretilebileceğini gösterdik. Seranın yakınında termal bölgeler bulunuyor. Fizibilite ve sera kurumu konusunda her türlü teknik desteği verebiliriz." diye konuştu.
Vedat Ali Özışık, Kayseri Şeker Fabrikası yatırımlarından damızlık düve yetiştiriciliği projesini de İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde yürüttüklerini kaydetti.

Administator- Admin

Geri: TOPRAKSIZ DOMATES ÜRETİLDİ
GERÇEKTEN ÜLKEMİZDE BÖYLE YATIRIMCI VE GELİŞMİŞ TARIM UYGULAMALARINI GÖRMEK GURUR VERİCİ.SİZİ TEBRİK EDİYORUM.BENDE 10 DÖNÜMLÜK TOPRAKSIZ TARIM YAPIYORUM,VE BU TÜR ÖRNEKLERİ GÖRMEK GERÇEKTEN ÇOK HOŞ.SAYGILAR.
CHAPİN- Mesaj Sayısı: 1
Similar topics» TOPRAKSIZ DOMATES ÜRETİLDİ
» Domates yetiştiriciliği
» Topraksız Tarım Yöntemiyle Yetiştiriciliği Yapılan Çeşitler
» TARTES TARIM MALZEMELERİ
» KONYALILAR SERA ISITMA SİSTEMLERİ
» Domates yetiştiriciliği
» Topraksız Tarım Yöntemiyle Yetiştiriciliği Yapılan Çeşitler
» TARTES TARIM MALZEMELERİ
» KONYALILAR SERA ISITMA SİSTEMLERİ
1 sayfadaki 1 sayfası